2014. május 12., hétfő

Tudod mit jelent a time out a sportban? A gyereknevelésben is használhatod!

8. „A GONDOLKODÁSI IDŐ”- NEM MINT BÜNTETÉS: Egy felnőtt számára a leggyakoribb nyugtató tevékenység, ha szünetet tartunk.
 Sajnos gyermekeink számára a gondolkodási idő büntetéssé vált. Ahelyett hogy, megkérjük gyerekeinket, tartson egy kis szünetet, hogy visszanyerje a kontrollt, ez egy rettegett parancs lett. „Menj a szobádba, és addig ki se gyere, amíg azt nem mondom!” vagy, „Beülsz abba a székebe és egy centit ne mozdulj onnan!” 
Ahelyett hogy lefeküdnének, ütlegelnek, sikítoznak és befogják a fülüket, amikor beszélni próbálunk velük. 
Meg kell érteniük, hogy az „gondolkodási időnek” nincs vége addig, amíg a békesség érzése el nem tölti testüket és a szívverésük lelassult. Ezért nem küldheted őket csak úgy simán a szobájukba. Be kell menned velük, gyengéden beszélni, simogatva hátukat, ha jó nekik, és velük lenni, amíg a rózsás, jó érzés elárasztja a testüket, és lélegzetvételük lelassul. Csak ez után lehet visszamenni a játéktérbe.
Hogyan fogsz büntetni, ha a „gondolkodási idő” egy pihenési eszköz kell legyen? Emlékezz rá, hogy ha a gyerekek megtanulnak szünetet tartani mielőtt felrobbannak, nem lesz rossz viselkedés, hogy megbüntethesd.
Amint a gyerekek megtanulják, hogyan válaszoljanak a figyelmeztetésekre, amit testük küld számukra és értik a „gondolkodási idő” egy egészséges lehetőség, hogy kezelni tudják stresszüket, kérhetik maguk is. 


Ha szeretnéd megérteni gyermekedet, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft), még több nyugtató csendesítő tevkénységet  ismerhetsz meg.

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/webinarium/

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése