2015. február 4., szerda

Hogy tudod evésre bírni kitartó gyerkőcödet?

Vond be az ételkészítésbe

Minél inkább be vannak vonva az élénk gyerekek az ételkészítésbe, annál valószínűbb, hogy megeszik majd. Nem tudod rosszul elvágni a pirítóst, ha hagyod, hogy ő tegye. 
Az igaz, hogy kezdetben több idődbe telik, hogy megtanítsd nekik hogyan kell csinálni, mintha te csinálnád, de a tanítással eltöltött idővel teljen inkább mint háborúval. Jobb érzés így. 
Hosszútávon a gyerekek akik profik a konyhában büszkék lesznek magukra, sokkal magabiztosabbak, és sokkal jobban élvezik különböző ételek sorát.
Bevonni bármelyik gyereket az ételkészítésbe szintén nagyon jó módja, hogy levegyük a nyomást a mérgezett óráról – a napnak arról a szakáról, amikor a gyerek több figyelmet kíván és ételt kell tenni az asztalra. Ha egy hokedlin állnak a mosogatónál és mossák a krumplit (jó hosszú ideig), tudod, hogy nem a testvérüket verik. 


És ha szeretnéd tudni, hogy a te gyerkőcöd korosztálya hogyan segíthet otthon, illetve mit javasol Ellyn Satter dietetikus, családterapeuta és Mary Darling nyugalmazott táplálkozási specialista végezd el a Hogyan nevelj élénk gyermeket képzést, melyre itt jelentkezhetsz: http://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/

Vagy gyere el rövid Webináriumomra:

Ha szeretnéd megtanulni, hogyan segítheted gyermeked étkezését, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft).

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/webinarium/


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése