2014. május 21., szerda

Üvölts, ahogy a csövön kifér! Engedd ki a feszültségedet!



Az emberek üvöltenek, ha mérgesek, vagy frusztráltak. 
 Mindannyian tudatában vagyunk a traumáknak, amit a gyerekek tapasztalnak amikor az ágyukon fekszenek és hallgatják, ahogy szüleik veszekednek, vagy ott állnak tehetetlen áldozatként, ahogy szüleik dühösek rájuk. Ez a verbális erőszak, amelyet tanulmányok az utóbbi 30 évben kimutatták, ez több mint pszichikailag ártalmas, mint a fizikai támadás az ütésekkel és rúgásokkal. Ez a fajta üvöltés elfogadhatatlan. 
Szerencsére van egy másik fajta üvöltés. Szeretném ezt veled megosztani, ha te egy üvöltözős lennél, és akad túlterhelődött sürgetése annak, hogy kiakadjál.
Az egészségesen üvöltők mint Tarzan, a Dzsungel könyvéből kiengedi, tüdőtartalmát kiüvölti, amely mindenki figyelmét felhívja, közel állva szavak kifejezéséhez. 
 A Tarzani üvöltés egy szó nélküli lőpor, egy nagy sértődés, amely kiengedi az összes frusztrációt amit bensőd foglyul ejt.
Jelentős megjegyezni, hogy Tarzan tartogatott nagy üvöltést, az igazi válságra. Nem volt túlhasznált, és mindig elmagyarázta az okát a körülötte lévőknek. Tehát, ha üvöltened kell, gondolj Tarzanra, nyisd ki a szádat, és engedd ki ahogy felfújod a tüdődet. Ne használj szavakat, és ne üss senkit.
Ahogy készen vagy ezzel, ülj le és beszéld át, nevess is ezen. Ilyen módon nem fognak félni indulataidtól a gyerekek.

Ha szeretnéd megtanulni, hogyan szabályozd indulataidat gyere el képzésemre, melynek első része itt érhető el:

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése