2013. december 20., péntek

Mennyire kell ragaszkodni a hagyományokhoz? -szülői szempontból

A hagyományoknak élvezetesnek kéne lenniük - egy lehetőségnek hogy összejöjjön a család és ünnepelhessünk.  Amikor tervezed az ünnepléseket és a szünidőket, tervezz, majd felezd meg. Ne szabotáld magad, arra gondolva, hogy az egészet meg tudod csinálni, vagy hogy többre vagy képes, és kézben tudod tartani. Van egy élénk gyermeked. Keményebben dolgozol. Több érzelmet fedezel fel, több készséget tanítasz. Egy olyan gyermeket készítesz fel az életre, aki sokkal bonyolultabb.
 Nem kell azon dolgoznod, hogy élvezetes legyen. Az által, hogy reális elvárásokat tűzöl ki magadnak, lesz erőd és gondoskodhatsz arról, hogy segíts gyermekednek szabályszerűen egyezkedni a problémás dolgokról. .
Ellenőrizd gyermeked elvárásait!
Az élénk gyerekek sosem felejtik el kedvenc hagyományaikat. Az izgalom napok alatt nő, addig a pontig, amíg alig bírják magukba tartani. A képzeletük egész messze halad, hogy néz ki egy ünnep vagy szünidő, és hogy nézhetne ki. Hogy elkerülj egy hatalmas robbanást vagy csalódást, beszélj velük, arról, hogyan emlékeznek az elmúlt évi ünneplésre vagy szünetre. Mi az a mit élveztek? Mit várnak idén is? Lehet, hogy nem találsz el minden elvárást, de legalább felfedezed ezeket otthon, magatok közt, és nem máshol kívülállók között. A beszélgetés megelőzi a csalódás könnyeit, amikor például kiderül, hogy idén az eddigiektől eltérően együtt díszítitek a fát/vagy éppen nem lehet ezt megoldani.


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése