2014. május 6., kedd

Megnyugtatod, ha az érzékeit kötöd le!

4. ÉRZÉKELŐS TEVÉKENYSÉGEK: Az élénk gyermekeknek nagyon finom az érzékelésük. Szeretik az olyan tevékenységeket, amely megengedi nekik a tapintást, szaglást, ízlelést, hallást vagy dolgok látványát. Használva érzékeiket lenyugszanak.
Idősebb gyerekeknek hasznos, ha hallgatják kedvenc zenéjüket, rágóznak, szívószállal isznak, gyűrögetik a selyem sarkát a kedvenc takarójuknak, vagy egy plüssállatnak (erre nincs szükség, hogy „feladják”--magánügynek megmaradhat) vagy használva egy kedvenc testápolót szagolgatni, főleg ha levendula.
Egy tipikus óvodás programban találsz egy vagy két érzéklelés tevékenységet. Élénk gyermekek számára öt ilyen tevékenységet is szeretünk alkalmazni.
Ujjfestés a zuhanykabin falán borotválkozókrémmel egy másik csendesítő tevékenység. Mosd le ha kész van.
Hát simogatás, számok rajzolása ujjakkal szintén egy nyugtató, ellazuló útja az időtöltésnek, amely egymásra való figyelést tesz lehetővé, élvezve az egészséges érintést, és szétforgácsolja az indulatokat.
Egy széles ölelés, az amire szüksége van, vagy lehet, hogy segítségnek gondolod, ha egy súlyokkal terhelt mellényt adsz rá, ha ülnie kell, vagy egy nehéz paplannal takarod be, amikor alszik. A nyomás a testén tényleg csitíthatja.
Egy csecsemő túl kicsi még hogy hasznos legyen számára egy érzékelő asztal vagy egy súlyos lepedő, csupán fölvételre van szüksége.  Le tudod őt nyugtatni masszázzsal, vagy egy lágy altatódallal, esetleg egy sétával a jó levegőn. Valamikor egy világos szoba félhomállyá tétele is segít.
Egy élénk gyermek számára bármilyen érzékeléssel kapcsolatos tevékenység nagyon hívogató és nyugtató. 
 Ha szeretnéd megérteni gyermekedet, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft), még több nyugtató csendesítő tevkénységet  ismerhetsz meg.

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/webinarium/

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése