2014. május 23., péntek

Óriási változást okoz, ha megváltoztatod reakciódat!



Két héttel az után, hogy beszéltünk a heves természetről, Janet nagyon mosolygott. „ Ez tényleg nagy különbséget jelent! Észreveszem most már, ha hazaérek, és félreteszem feladataimat 5-10 percre és a lányomra figyelek, mindketten a zöld zónában tudunk maradni. Hogyha így teszek, ő boldog, és le tudunk ülni együtt enni. Ha nem teszem, és még mindig a munkámon pörgök és szaladgálok fel alá, ő szivaccsá válik ezt befogadja. Elkezdődik a nyafogás és az egész este tönkremegy onnantól. Amit teszek tényleg óriási a különbség.”
Az élénk gyerekek gazdagabbak és szenvedélyesebbek a genetikai kiegészítő miatt. De veled, mint vezetővel, meg tudják tanulni feltekercselni és átirányítani azokat az erős érzelmeket. Lehet, hogy nem mindig, de elégszer, hogy reményt adjon neked. Az által, hogy megváltoztatod reakciódat, valóban meg tudod változtatni az övékét.

Ez annyira működik hogy amikor erősen problémás volt fiam impulzivitása az osztályközösségben, és addigra épp a 13. fejezetnél a dührohamoknál tartottam a könyv lefordításában. Elküldtem az egyik internetező tanítónőnek. És ő már máshogy néz a fiamra, elfogadta, befogadta a gyerek mindjárt jobb lett magyarból -és itt most semmi nyali meg 5-ös egyszerűen a gyerek, hogy érezte a tanítónő bizalmát máshogy kezdett a tantárgyhoz viszonyulni, igaz azért a fejlesztő pedagógusnak is nagyon sokat köszönhetek, de a gyerekem érdekes módon a kezdeti szenvedés gyakorló papír összegyűrés és labdázás után 100 százalékos szövegértéssel rendelkezik. A matekos tanító elzárkózik teljesen, a gyerek teljesítménye egyre rosszabb. Ugye értitek. Most iskolát keresek, pedig ez nem egy átlagos általános iskola. De ezt így nem lehet tovább. Persze azért más is szerepet játszik döntésemben.



Ha szeretnéd megérteni gyermekedet, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft), ahol megtanulhatod a dührohamok kezelésének alapjait.

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/webinarium/

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése