2014. május 29., csütörtök

Én erre sosem gondoltam volna - Hozz létre egy utazási központot

Ez a fejezet a könyvben csak az USA-ban értelmezhető, így most leírom a magyar viszonyokra átültetve, illetve ez inkább azokra vonatkozik, akik körutat tesznek gyerekekkel ismeretlen tájakon.

Ha tavaly egy nyugodt folyóparti szakaszon béreltél ki házat és sütkéreztetek a napon. Élénk gyermeked pancsolt a vízben, ásott a homokban, és ezek után az első éjszakától mélyen aludt. Csodás szünidő volt.  Idén úgy döntöttél, hogy több izgalmat teszel hozzá és leutaztok a Horvát tengerpartra, új hotel, új körülmények. Katasztrófa volt. Mindketten roncsok vagytok.

Mi történt? Egy gyerek aki lassan alkalmazkodó és egy aki negatív első reakciót él meg nem tud megbirkózni azokkal a helyzetekkel amikor a változás és az új tapasztalatok túl gyorsan jönnek. Hogy segítsd gyermekedet a sikerhez, vedd számba hogy létrehozol egy utazási központot – egy hotel, egy rokon háza, egy kemping, ahol laktok és elmentek 2 vagy 3 napra mielőtt egy új központba mentek át. Hogy felállítasz központokat, elegendő időt teszel lehetővé gyermeked számára. Lehetősége van így arra, hogy ellenőrizzen dolgokat és biztonságba érezhesse magát. Jobban fog aludni, és több energiája lesz a helyzettel való megbirkózásra.
Ki tudod terjeszteni a központot, hogy inkább boltban vásárolsz és piknikeztek a parkban, vagy egy bevásárló utcában, esetleg egy étteremláncnál esztek mint kipróbálnátok a helyi éttermeket. Az érzékeny gyerek reagálnak az új ételekre, és a vízben való változásra. Minél ismerősebb a környezet, és az étel, annál könnyben alkalmazkodnak.
 Idővel sok sikerrel a háta mögött, az idősebb gyermekek rugalmasabbak lesznek és a központnak kisebb jelentősége lesz. 





Ha szeretnéd megérteni gyermekedet, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft), ahol megtanulhatod az energiatöltődés módjait.

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/webinarium/

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése