2014. január 15., szerda

5 ALAPSZABÁLY, ha élénk gyermeked van:

"Ahogy együtt haladunk, van néhány dolog, amire szeretném, hogy emlékezzél. Ezeket én egy Hiszekegy formában írtam le. Számomra ezek alapvetőek, ha élénk gyermekkel élsz, és a legfontosabbak, hogy egészséges kapcsolatot építhess velük. Azt tanácsolom függeszd ki a hiszekegyet a hűtődre a rossz napokra -azokra a napokra amikor úgy érzed egyedül vagy- és akár a jó napokon megoszthatod ezt egy baráttal" Kurcinka megszívlelendő tanácsa!

Hiszekegy élénk gyermekek szülei számára:

1. Nem vagy egyedül: A személyiség teszt szerint az Egyesült Államokban élénknek mondható a gyerekeknek 10-15%-a. Ez azt jelenti, hogy szülők milliói együttérzésnek veled, és megértik a kihívást, amivel szembe nézel. Gyermeked nem furcsaság vagy szörnyszülött. Nem te vagy a világ legrosszabb szülője. Nem te vagy az egyetlen. Barátok között vagy.
2. Nem te tetted élénké gyermekedet: Élénkké válni örökléssel lehet, de hogy az egyénnek, hogy kerül felszínre ez az élete eseményláncolatától függ. Te vagy az egyik hatás a sok közül gyermeked életében. Szerepet játszik ebben a többi szülő, rokonok, testvérek, nevelők, szomszédok, barátok, élettapasztalatok, és a világ egésze. Sokat változtathatsz, de nem csak te egyedül vagy a változtatsz.
3. Nem vagy tehetetlen. Ebben a könyvben információk találhatók, hogy segítsen megérteni élénk gyermekedet. El tudod olvasni, és felhasználni. Meg tudsz erősíteni képességeket, aminek birtokában vagy már, és tanulhatsz újakat. Le tudod csökkenteni a vitákat és békében élni az élénk gyermekeddel -- legalábbis a legtöbb napon. A fejlődés és nem a tökéletesség a célunk.
4. Megengedheted magadnak, hogy törődj magaddal is. Valós és törvényes saját alvás igényedet kielégíteni, csendet, megszakítás nélküli felnőtt beszélgetést, szerelmeskedést, nyugtató fürdőt, sétát a háztömb körül, és időt szánni arra, hogy befejezd feladataidat. Megkérni egy barát segítségét nem a bukás bizonyítéka, vagy bébiszittert bérelni, megengedni a rokonoknak, hogy kapcsolatot teremthessenek a gyermekkel, amíg te szünetet tartasz. Amikor kielégíted az igényeidet, energiát termelsz, hogy gyermeked igényeit ki tudd elégíteni.
5. Megünnepelheted és élvezheted az előnyös oldalát az élénk gyermekednek. Koncentrálhatsz az előnyös oldalára, méltányold lágy szívét, mozgasd meg a fantáziádat vad történeteivel és őrült alkotásaival. Megfelelő és helyes is megmondani, mikor jó, és nem amikor rossz, megtanítani a helyes viselkedésre és nem megbüntetni ártatlan hibákért. Élénk gyermekedben vannak olyan tulajdonságok, amelyeket felnőtteknél értékelünk. Sosem túl korai kihirdetni erényeit.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése