2014. május 14., szerda

Ugye tudod, hogy neked is vannak jelek, mikor kezdesz robbanni!




Kezdetben ahogy jobban koncentrálsz gyermeked jeleire, lehet, hogy úgy érzed, nincs egy kicsike sem, mielőtt a gyermek a piros zónába ugrik. De, ha közelről megfigyeled, kezded majd észlelni, hogy mielőtt gyermeked indulatai nőnek, te is érzed saját testedben. Azért, mert a kicsi figyelmeztetések sokkal irritálóbbak mint az égbekiáltók.
Amikor felkínálod a lehetőset gyermekednek, hogy válasszon a francia pirítós és a palacsinta között, és nem tudja eldönteni, ez bosszantó. Próbálsz kedveskedni, de ő kivonja magát a folyamatból, és hamarosan késésben vagy már. Nyakad izmai megfeszülnek, hangod élessé válik és sokkal türelmetlenebbé. Hirtelen érzed, hogy pulzusod emelkedik, lélegzetvételeid mélyebbek és gyorsabbak lesznek ahogy irritációd nő. Ezek a változások testedben kis jelzések, hogy mindketten a piros zóna felé haladtok. Ez a tudatosság megengedi neked, hogy megállj és gondolkodj. 
Tehát, hogyha gyermeked jelein gondolkodol, fontold meg sajátodat is. Mi történik hangszíneddel, vagy tetteidnek kényszerével? A dolgok, amik jó napokon leperegnek rólad, irritálnak téged? Elveszted a türelmedet? Csokoládé vagy más édesség után sóvárogsz? Fáradtnak vagy könnyen túlterhelődőnek érzed magad? Ezek apró figyelmeztetések, amelyek tudatják veled, hogy be kell fejezned amit csinálsz és adni magadnak engedélyt valami más tevékenységre. 

 Ha szeretnéd megtanulni, hogyan szabályozd indulataidat gyere el képzésemre, melynek első része itt érhető el:

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése