2014. május 27., kedd

Számodra mi a legbosszantóbb a szünidőben?


Az alvásidőt kezelni az egyik legbosszantóbb forrópont lehet a szünidőben 
Az ilyen időszakokban ez nagyon fontos, hogy a gyermek megkapja az alvásigényének megfelelő mennyiségét. Amikor gyermeked kipihent, lesz elég energiájuk, hogy megbirkózzanak a helyzettel, de az élénk gyerekeknek gyakran van problémájuk az idegen helyen és különböző helyzetekben való elalvásban. Számíts rá, hogy több támogatást nyújts alvásidőben ilyenkor mint otthon. Amilyen fiatal a gyerek, annál nagyobb kihívás lesz mivel nem tudod neki elmondani, mi zavarja őt.
Számíts arra, hogy hosszabb időbe kerül őt megnyugtatni és elaltatni. Szükséged lehet arra, hogy leülsz hozzá vagy hintáztasd őt hogy távol tartsd attól hogy túlterhelődjön. 
Mindenképpen vidd magaddal a kellékeket – kedvenc altató könyveit, saját párnáját vagy takaróját, és más tárgyakat ami segítő őt nagyobb biztonságban érezhesse magát és jeleket küldjön, hogy ez az alvásidő. Próbálj olyan napirendet létrehozni mint otthon. Szigorúan ragaszkodj a délutáni alvásához és az esti lefekvéséhez. Ne hagyj ki délutáni alvást vagy ne változtasd meg az esti fekvés idejét egyik napról a másikra.
Ahogy gyermeked nő, beszélgess vele a megnyugvás idejéről az új helyzetek esetén. Biztasd őt hogy maga olvasson, mélyeket lélegezzen és relaxálja minden egyes izmát mielőtt visszavonulna. Mond el neki, hogy minden rendben van vele. Csak nagyon izgatott. 

 
 Amennyiben gyerkőcöd nem alszik jól, jelentkezz Webináriumomra https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/webinarium/, vagy válaszd a kimondottan alvásról szóló képzésemet, https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése