2014. május 19., hétfő

"Egyedül nem megy!" -emlékeztek erre? Mint szülő sem megy egyedül


Ha a közepében vagy és megakadtál, tudnod kell mikor lépj hátra, és hívj segítséget. Használj arckifejezéseket vagy szavakat ami érthetően jelez „Most van a segítségedre szükségem!” Ez szükségszerű, hogy az élénk gyerekek szülei együttműködjenek. Ez nem a bukás jele, hogy másokat megkérsz. Ez felismerése, és elfogadása saját indulataidnak és korlátaidnak.
Hibáztatni és nevetségessé tenni mást, növeli az indulatokat. A csapatmunka létfontosságú. Beszélni kell arról, hogyan reagálsz, ha gyermeked izgatott. El kell döntened, hogyan segíthetsz és hogyan támogathatjátok egymást. Az által, hogy együttműködtök, kihúzod a méregfogát gyermeked erős reakcióinak. Mentőkötelet teremtesz ezzel, ami megakadályozza, hogy bekerülj a piros zóna szakadéka.
Ha teljesen reménytelen pároddal az együttműködés, keress tanácsadást, ahol heti találkozókat szervezve tudtok együttműködni. Gyermekeidnek szükségük van arra, hogy együtt tudjatok működni, ahhoz hogy a zöld zónában tudjanak maradni, ahol nyugodtak, és nyitottak irányításodra.
Amennyiben egyedülálló szülő vagy, és úgy gondolhatod, hogy senkit sem tudsz segítségül kérni. Az egyedülálló szülők gyakran emlegetik: „Mi van akkor, ha felhívom és megszakítom az étkezésüket, vagy családi programjukat?” vagy, „Senkit sem akarok zavarni.” De a jó barátokat nem lehet zavarni. Értékeli a segítség nyújtás lehetősége és az adás öröme. Nézz valaki után, akit ismersz, kedveli gyermekedet és nem kritizál téged, vagy a gyermeket. Meg kell abban bíznod, hogy támogatnak téged, és nyugodtan hívhatod őket. Mint élénk gyermek szülője, tudnod kell jól használni lehetőségeidet.


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése