2014. szeptember 1., hétfő

A lezárás a 3. kulcs a lassan alkalmazkodó élénk gyerekeknél


Mert az a legnehezebb számukra...

Az élénk gyerekek szeretik befejezni amit elkezdtek. Mielőtt egy másik dologba kezdenek, segítenünk kell nekik az érdekes dolog lezárásában. Tudomásukra kell hoznod érzelmeket, ilyeneket mondva „Nehéz ezt befejezni. Később befejezheted.” Vagy, „Van időd befejezni. Nem kell sietned. Én csak szólok most neked, hogy 20 perc múlva kell indulnunk.”
Ha egyszer figyelmeztettétek őket, adj nekik időt és teret, hogy befejezhessék amit éppen csinálnak.
Néha a zárást elhozni és rávenni az élénk gyerekeket a következő tevékenységre szükség lesz megengedni nekik egy „átmenet” tárgyat. Engedd meg nekik, hogy vigyenek egy építőkockát az autóba, vagy hozhassák a labdát az asztalhoz, megkérve, hogy a székük mellé tegyék azt.
Végül értsd meg, hogy a lezárás ugyan olyan fontos gyermeked számára mint neked. 

Képzeld el, ha a kedvenc TV műsorodat nézed és valaki bejön, le kell zárnod a műsor közepén, és közlik veled „Feküdj le.” 

Valószínűleg felzaklatna és nem lennél együttműködő egyáltalán. Amit a gyerekek csinálnak az fontos nekik. Lehetőséget kell adni nekik, hogy találjanak egy lezárást.


Ha szeretnéd megérteni gyermekedet, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft), ahol megtanulhatod a lassan alkalmazkodó alaptermészet kezelésének alapjait.

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/webinarium/

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése