2014. augusztus 29., péntek

A másik kritikus pont a figyelmeztetés

A figyelmeztetés tulajdonképpen vizuális képe a jövőnek.
Lassan alkalmazkodó gyerekek szükségük van arra, hogy tudják mit tartalmaz a jövő. Bizonyosodj meg arról, hogy tudják mit fognak csinálni, milyen hosszú lesz az, mit viszel magaddal, mikor mentek el otthonról, ki lesz ott, és bármi amiről tudod, hogy történni fog.
A figyelmeztetés időzítése is fontos. Néhány gyereknek órákkal, napokkal, vagy akár hetekkel az esemény előtt szólni kell. Ez lehetővé teszi számukra, hogy kérdéseket tegyenek fel és mentálisan felkészüljenek. Másokat összezavar csupa ideg lesz, ha túl messze mondod meg a dolog bekövetkeztétől.
 Itt van néhány figyelmeztetés:

Tíz perced van. Mit kell még tenned, hogy elindulhassunk…
Öt perc múlva lejár az időd. Találjunk közösen egy befejezési pontot.
A TV műsor után fogunk…
Amikor apa hazajön…
Ma amikor érted megyek, nem hazamegyünk; mi ……megyünk.
Még három ugrás utána Mica következik.

A figyelmeztetések varázslatos kulcs az azonnali szófogadáshoz.  Egy egyszerű figyelmeztetés segít elérni célodat. Ha úgy tűnik, hogy plusz feladat a gyereknek felvilágosítást adni mi fog történni, és mikor, vedd észre, hogy hányszor nézel az órádra egy nap, és gondolod végig, hogy „még tíz perc” vagy ellenőrzöd a napirendedet és terveket készítesz.

 Képzeld el, hogy a barátod váratlanul megjelenik az ajtódnál és megkéri, hogy ülj be az autójába, és nem mondja el hova mentek, és hogy miért ment érted. A helyett csak annyit mond „Bízz bennem.” 

Ha szeretnéd megérteni gyermekedet, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft), ahol megtanulhatod a lassan alkalmazkodó alaptermészet kezelésének alapjait.

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/webinarium/

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése