2014. szeptember 30., kedd

Náluk rettenetesen fontos a bátorítás! -negatív első reakciót megélő gyerekek


Mi a különbség a bátorítás és az erőltetés között?  

 

Lényeges, hogy megértsük a különbséget az erőltetés és a bátorítás között, amikor gyermeked első reakciója az új dolgokra, emberekre, és helyzetekre, az hogy visszautasítja vagy nagyon óvatosan közelíti meg. Az élénk gyerekek akik negatív első reakciót élnek át szükségük van bátorításunkra – nem az erőltetésünkre.
Nem tudsz meggyőzni egy óvatos gyermeket a tényekkel ami neki kényelmetlen. A tény az, hogy kényelmetlenül érzi magát. A szíve gyorsabban ver, szája kiszárad, vérnyomása emelkedik. Szüksége van időre, hogy sikeres legyen.  

Azért hogy tiszteletteljes hangon fejezze ki szükségletét több időre, meg tudod őt tanítani ilyeneket mondani:
  • Először csak nézni szeretném.
  • Mindjárt ott leszek!
  • Csak egy percre van szükségem. 
Ezek a szavak alternatívát adnak a nem üvöltése helyett! 

Fontos hogy ne hagyd, hogy a negatív első reakció sarokba szorítsa gyermekedet.
Fontos megadni az élénk gyerekeknek a 2. lehetőséget – tudomásukra hozni, hogy rendben van, ha megváltoztatják véleményüket. 
Ezzel nem kényezteted el. 

Ez azt jelenti, hogy felismered alaptermészetüket és együttműködsz ezzel. 
Bátorításunk nagyon fontos azoknak a gyerekeknek, akik erős első reakciót élnek át e nélkül, lehet, hogy sok lehetőséget elvesztenek, nem észlelve, hogy idővel, tanítással és gyakorlással egészen élvezik majd. A gyakorlás fontos. Szükségük van rá, hogy fejlesszék képességeiket és építsék magabiztosságukat, kezelni tudják és akár megtanulják élvezni az új tapasztalatokat.


Ha szeretnéd megérteni gyermekedet, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft), ahol megtanulhatod a negatív első reakció kezelésének alapjait.

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/webinarium/


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése