2014. szeptember 29., hétfő

A te gyerkőcöd is mindenre nemet mond első látásra vagy hallásra?

Akkor negatív első reakciót tapasztal -a 3. bónusz jellemvonás:


Nagyon bosszantó lehet, amikor elviszed őt vásárolni, és mindent elutasít a boltban; vagy amikor új ételt készítesz, és félrelöki. 
Nagyon igénybe veszi az embert, ha a gyerek azért sír egész nap mert kidobtátok a régi kanapét és egy újat vettetek helyette. 
De annak a gyereknek, akinek az első reakciója a visszahúzódás vagy a visszautasítása minden új dologra, viselkedése nem huncutság, hogy megkapja a figyelmedet.  Bármi új a piros zónába küldi őket.
Ezeknek a gyerekeknek az első és legtermészetesebb reakciója minden új ételre, idegen emberre, helyre és akár szagokra ellökni azt. Ha még impulzívak is, ez a reakció még fülhasogató visítással is jár. Azonban egy kutatás kimutatta, hogy amíg el kell fogadnunk óvatos válaszukat, nagyon fontos, hogy segítsük őket, foglalkozzunk vele hogy megtanulhassák kezelni a mindennapi szociális érintkezést, nyitott legyen új tapasztalatokra és élvezze a lehetőségeket, amiket elé raknak.
 Fizikai reakciójuk valóságos – de nem betegek. 
A helyett hogy kihagyjuk az új szituációkat, szükségük van a segítségünkre, hogy nyugtassák erős reakciójukat és felfedezzenek eszközöket, hogy kényelmesen érezzék magukat ismeretlen dolgoknál. 

Ha szeretnéd megérteni gyermekedet, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft), ahol megtanulhatod a negatív első reakció kezelésének alapjait.

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/webinarium/


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése