2014. január 2., csütörtök

Nálunk robbant az élénkbomba! És nálatok?

Ez volt az első Karácsony, ami a Hogyan nevelj élénk gyermeket és a Gyerekek szüleik és hatalmi harcok kézikönyvek tudatában telt el.



A 24.-vel minden rendben volt, a gyerek már nagyon várta, hogy ajándékot kapjon. Lelkesen díszítette a fát, majd annyira nem bírt magával, hogy nem várta meg a csengőszót, és mint egy titkos ügynök kiszökött a "szobafogságból" amíg elhelyeztük az ajándékokat.Sokáig játszott az egyik ajándékkal a vacsora után pedig  a két megtanult bűvésztrükköt is megmutatta a másik ajándék alapján. Elég későn sikerült a fekvés, nevezetesen 10-kor.
Másnap tesó 8kor ébredt, körülbelül ő is akkor. 2 órával indulás előtt szóltam, ideje ajándékot készíteni.  Nekiálltak mind a ketten. Majd átöltözés és indulás. Megérkeztünk nagypapához. Kiszállva a kocsiból furi szagot érzett.  Közölte, hogy mindjárt hány. Odabent egész elsápadt, nem is evett velünk, bár szépen leült az asztalhoz hozzánk. Ahogy ő hívja a fogóhusi már kedvet csinált, így az azért kettőt is evett némi körettel, persze jó gyorsan, szóval hasfájás lett a vége. Jött az ajándékozás, ő átadta amit készített, majd megkapta az ajándékot. És akkor robbant az élénk bomba:
 A tesó kapta meg a vágyott ajándékot, ő "csak" egy modernebb formáját a már meglévőnek. Hangos szóváltás, verekedés a karácsonyi muzsika alatt. Persze a közepesen élénk tesó is megéri a pénzét, nem akart cserélni, bőgött. Nem fogjátok elhinni. Menekülőre fogtuk megint. Igaz azért a desszertet mi lányok megettük. Addigra megnyugodtak valamelyest a kedélyek.
Karácsony másnapja itthon telt, másik nagymama vendégségbe jött hozzánk. Itt is izgult, hogy fog tetszeni neki az ajándék, de az előző napról még tarthatott a büntetés hatása (ominózus játékot elkobozta az apukája, addig amíg nem lesz meg a csere), egész nyugodt volt, szegénykének eltört a kedvenc üvegpohara, saját óvatlansága miatt, legalább sírt és nem dühöngött. Könyörgött, hogy ragasszuk meg, de ez elég lehetetlen sajnos.
Azért a szilveszter sem múlt el csendben, és most nem a petárdákra gondolok, ami ingerelte szegény szomszéd kutyát is. Napok óta kérdezgette, mikor lesz már szilveszter, ugyan úgy mint karácsony előtt. 31.-én óránkét már, hogy "mikor lesz éjféj". A tesó egy kész projekt menedzser így készítettek egy tervet. 1. szellemes játék (Barni karácsonyi ajándéka) 2. film 3. Szünet  4. Wii játék 5. Evés-ivás 6. Cludo 7.Bikás park -petárdázás megnézése éjfélkor.
Igen ám csak apa lement a pincébe pakolni, tesó egyszer csak beviharzott a szobájába. Barni rájött, hogy "egyedül maradtunk (mi) ketten". És mikor vége lett a filmnek nagyobbat robbant mit a tűzijáték odakint. Illetve sírt megint."Utáljuk őt" "A legrosszabb napom a szilveszter"- ez amúgy kedvenc szavajárása évek óta "Elrontottatok mindent nem lesz Wii, vacsora, Bikás park, semmi". Aztán egyszer csak bement a szobájába ott bőgött, no meg az olvasás-írás tanuláshoz gyártott betűkártyáimat leszaggatta a falról. Aztán megnyugodott vacsizott, bár még szikrákat szórt a szeme. És minden ment a maga útján utána. Fél kettőig húzta a kis bomba.





Ha érdekelnek a csúnya szavak átfordításai látogass el honlapomra: www.elenkgyerekek.com

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése