2015. január 16., péntek

Rendszeretelenség és a rendszeres alvás


Hozz létre egy következetes napirendet!

 

Nagy kihívás lehet egy következetes napirendet létrehozni ha gyermeked rendszertelen. Gyakran úgy fog tűnni, mintha elutasítana szokásokat, kétségek között hagyva téged, hogy te valamit rosszul csinálsz. De a valóság az, hogy bár több erőfeszítésbe kerül, hogy létrehozz egy következetes napirendet rendszertelen gyermekeddel, boldogulni fog vele, ha már elindítottad az úton. 


Hogy ne legyenek a rendszertelen gyerekkel háborúk a lefekvésből, az egész napot át kell tekintenünk. Ez az a gyerek, akinek nagy szüksége van rád, hogy egy naponta érvényes napirendet hozz létre neki, így lehet egy állandó lefekvési ideje, következetes ideje a reggeli ébredésnek, és egy következetes napközbeni alvásnak.
Biológiai órája csak akkor állítható be és tartható fenn egy állandó 24 órás rendben ha ezt minden nap azokhoz az eseményekhez igazítjuk, amik ugyan akkor következnek be. Az első néhány nap, írd be táblázatba gyermeked lefekvési rendjét. Érezd meg mikor alszik el normálisan.
Nem tudsz kényszeríteni egy rendszertelen gyerekeket, hogy elaludjon, de tudsz ragaszkodni egy állandó lefekvési időhöz. Kezdetben egy erős, következetes folyamat még a hétvégéken is kell, hogy tartson, így gyermeked könnyedebben elfogadja.
A fizetség a jó viselkedés, ami bőven megéri az erőfeszítéseidet.

Ha szeretnéd megtanulni, hogyan segítheted gyermeked alvását, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft).

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/webinarium/

vagy a hanganyagos, illetve élő képzésemre célzottan csak az alvással kapcsolatban:

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/almatlanul/

 

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése