2014. június 5., csütörtök

Tárgyalás technika a gyereknevelésben?

Valamennyiünknek van tapasztalata abban, hogy azt mondták nekünk, az oda vissza kommunikáció azt jelenti, hogy visszabeszélünk szüleinknek --egy tabu viselkedés a gyereknek. A megállapodás elérése nem volt egyértelmű cél. Ha apa azt mondta, csináld meg ezt vagy azt, meg kellett tennünk ha egyetértettünk, ha nem. Az oka ennek az, hogy a múltban a tárgyalás két útjában voltunk tisztában: erőtlen, te nyertél, vagy nehéz én vagyok a nyertes. 
Szerencsére van még egy út a tárgyalásnak. Egy módszer amely nem zár bennünket hatalmi harcokba mely azért alakult ki, hogy ne legyen egy nyertes és egy vesztes fél.  
A központban az áll, mit mond a két oldal, megtesz vagy nem, a közös érdekek megtalálása és a megoldás megtalálása van középpontban. Lehetővé teszi, hogy felépítsünk egy olyan kapcsolatot a gyerekkel, amelyet a csapatmunka táplál: két ember együtt dolgozik, elfogadva egymást és megoldásokat találva amely lehetővé teszi mindkettőjük számára a méltóságot és mindkettőjük számára személyes hatalmat. Ez az a fajta kapcsolat, amellyel élénk gyermeked együttműködővé válik – és a tinédzser évek kezelését is sokkal könnyebbé teszi.
Átalakításom egy betűszót használ „”PÉEMK”

Kedves olvasó kinek van kedve egy szót kitalálni ehhez? Nekem rengeteg időmbe telt de nem igazán találtam rá, és a könyvhöz szükségem van erre.

Akinek van ötlete kérem küldje el a viselkedesjavito@gmail.com címre, és valami kis ajándékra számíthat 

Ha szeretnéd megérteni gyermekedet, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft), ahol megtanulhatod a kitartás kezelésének alapjait.

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/webinarium/

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése