2014. június 19., csütörtök

Hogyan alakíthatsz ki veszekedésmentes környezetet otthon?:

Saját otthonunkat nem tudjuk baba-mama termekké alakítani és nem is várjuk el, de körül tudunk nézni, és tudunk tervezni egy igen környezetet ami elősegíti a békét. 

Az otthonod egy kellemes hely a gyermekek számára, vagy inkább az elszánt energikus gyermekek elleni, a szülők számára kialakított csatatérré alakuló környezet? 


  • Van ott kicsi konyhaszekrény a kis felfedezőknek? Vagy ez egy harc minden alkalommal, ha a totyogód a konyha felé tart? 
  • Van hely, ahol ugrálhat, és nem a kanapé az? 
  • Hol vannak a könyvek? Könnyű őket elérni? 
  • Hol vannak a média eszközök? Könyörögsz a gombnyomogatások és a zsinór rángatások miatt? 
  • Hol vannak a kabát tartó kampók? Le tudja venni a pulóverét segítség nélkül?
  • Milyen nagyok az ivópoharak és hol tartod őket? Könnyű ezt egy gyermeknek kézben tartani és kezelni kiöntés nélkül? 

Minél több gyerekbiztos és kezelhető hely van a lakásodban, annál kevesebbet kell harcolnod állhatatos gyermekeddel „gyere ki és ne közelítsd” dolgokat és helyeket.

Az által, hogy igent mondasz a környezettel, ahelyett hogy ellene mennél, együttműködsz a gyerek alaptermészetével. Elfogadod és élvezed a kíváncsiságát és a megoldásait, kiküszöbölve a harcot, amelynek nem szükségszerű megtörténnie. Ez nem azt jelenti, hogy beadod a derekad. Hanem tulajdonképpen a békesség létrehozása.

Ha szeretnéd megérteni gyermekedet, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft), ahol megtanulhatod a kitartó alaptermészet kezelésének alapjait.

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/webinarium/


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése