2014. július 8., kedd

Hogyan kell megállítanod őket -néhány példa

Az élénk gyermekek indulatosak és kitartóak. Nem szeretik, ha megakadályozzuk őket valamiben. A ragaszkodásunknak, hogy befejezzen valamit ugyan olyan erősnek kell lenni mint a tiltakozásuknak. Üzenetünknek világosnak kell lennie. 
Egy kicsi gyereknek, hogy megállítsd leginkább azt jelenti, hogy felkapod, és odébb rakod. J
Totyogóknak és nagyobb gyerekeknek az használ, ha választhatnak, mit lehet mást csinálni.
Nagyon világossá kell tenni az élénk gyermekek számára, ha megszegik a szabályokat – a családi útmutatást, a jó viselkedéshez – minden alkalommal akadályozzuk meg őket ebben.

Ma kép helyett egy teljes Kurcinka idézet, mivel átéltem, fontosnak találom:

"Sosem felejtem azt a napot, amikor a szőnyegre hívott egy tanítónő. Hamuszínű volt az arca. Úgy tűnt az egyik gyerek az osztályból úgy döntött, hogy a szabályok csak a többi gyerekre vonatkoznak, rá nem. Amikor felhívta a szüleit, hogy ötleteket kapjon, hogyan tudna vele együttműködni, így reagáltak, „Ő élénk. Nem tehet róla.”
„Elárulták, hogy te mondtad nekik, hogy élénk a gyerek,” csattant fel. „Ezért hívtalak téged! Mit mondasz erre?”
„Nem vagyok bűnös,” válaszoltam gyorsan. Élénknek lenni nem jogosítja fel arra, hogy hülyegyerek legyen. 
Megértve az élénk gyerekeket segít nekünk hogy lássuk az erősségeiket, és kitalálhatjuk, hogyan bírhatjuk együttműködésre, és hogyan tanítsuk meg helyesen viselkedni a nélkül, hogy összedöntenénk élénkségüket. De nincs mentség a rossz viselkedésre. Ez nem egy kivétel a szabályok alól. Elfogadhatjuk az aktív gyermeket, megértve, hogy szüksége van a mozgásra, és lehetőséget nyújtani, hogy állhasson, és úgy dolgozzon, vagy más gyerekeknek ő adja a kellékeket oda, de meg kell akadályoznunk, hogy más gyerekeket piszkáljon."

Ha szeretnéd megérteni gyermekedet, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft), ahol megtanulhatod a kitartó alaptermészet kezelésének alapjait.

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/webinarium/

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése