2014. július 17., csütörtök

A kulcs az élénkséghez és az érzékeny gyerekekehez:

A megértés


Érzékeny élénk gyerekek érzik az érzelmeket, látják a tekinteteket, hallanak hangokat, éreznek szagokat olyan szinten amit legtöbbünk nem fog soha megérezni. Nem viccelnek, ha azt mondják, hogy a zoknijuk felsértik a lábukat. Halál komolyak, ha nem eszik meg az iskolában az ebédet, mert a többi gyerek szürcsölő hangot ad ki.
Az érzékenység lehetővé teszi az élénk gyermekek számára mély kapcsolódásokat és ezzel táplál másokat is. Nevezetes humanitáriusok, akik meg vannak áldva az érzékenység ajándékával. Probléma lehet az érzékeny gyerekek számára, ha túlterhelődnek az izgalmak mennyisége és a körülöttük lévő érzelmi stressz miatt. Könnyen megtörténhet, mivel az érzékeny gyermekekben az érzelmek és az érzékelések összegyűlnek és koncentrálódtak. Felszívódnak mintsem szétforgácsolódtak. Amikor ez megtörténik, a nyomás megnő és legyőzi a kontrollrendszerüket.  Kezelni azt az összes érzést fárasztó élénk gyermekünk számára. 

Ez a mi munkánk, hogy segítsük megtanulni ellenőrizni az ingerek koncentrációját szervezetükben és megtanítani nekik hogyan kezeljék intenzív érzékenységüket pozitívan és körültekintéssel.  



 Ha szeretnéd megérteni gyermekedet, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft), ahol megtanulhatod az érzékeny alaptermészet kezelésének alapjait.

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/webinarium/





Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése