2015. február 12., csütörtök

Miért is nem jön a gyerek enni, ha te arra kéred?


A lassan alkalmazkodó gyerekeknek világos átmenetekre van szüksége

 

Nem hagyják könnyen abba a játékot és mennek vacsorázni. Elég időt kell hagynod, hogy meglegyen az átállás.
Emlékezz a világos figyelmeztetésekre, hogy nemsokára esztek és segíts neki egy befejező pontot találni. Az által, hogy megteszed, segíted őt „elhelyezkedni” az étkezéshez.
Előre mond meg milyen ételeket fog kapni!


Mond el gyermekednek, mit fog enni. 

 

Ha tudja, mit várhat, felkészülve jön enni. Ha szükséged van változtatásokra, mindenképpen értesítsd mielőtt asztalhoz ül.
A vacsora előtti időszak tele van átmenetekkel. A gyerekek haza érkeznek az iskolából, és a szülők hazaérnek a munkából. Ruhát kell cserélni, ételt kell készíteni, és házi feladatot kell csinálni. A nap ezen szakában az energia készletek alacsonyak szoktak lenni, és a dührohamok gyakoribbak. Kínálva egy tápláló, kielégítő uzsonnát 3 óra körül délután úgy tűnik elég energiát nyújt az élénk gyerekek számára hogy vacsoráig kibírják kiakadás nélkül. Ha gyermeked napköziben van ebben az időben, értesítsd a napközis nevelőt, és kérd meg, hogy adjon gyermekednek ilyenkor valami harapnivalót. Lehet, hogy észre veszed a különbséget, amikor elmész gyermekedért.



Ha elvégzed képzésemet, ahol megtanulhatod a lassan alkalmazkodó gyerekekkel való bánásmódot minden téren, hogy ne legyen mindennapos harc az élet vele, egy aranyos történetet is megosztok veled egy anyáról, aki nem szólt a gyerekének, hogy elfogyott valami és nem tudja a beígért ételt elkészíteni.

Ha szeretnéd megtanulni, hogyan segítheted gyermeked étkezését, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft).

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/webinarium/


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése