2014. november 26., szerda

A dühroham utáni feladatok:

SEGÍTSD VÉGET VETNI A DÜHROHAMNAK: Amikor az impulzív érzések szétoszlanak, vess véget gyermeked dührohamának. (Mi még másnap is úgy mentünk most iskolába, hogy megveri a gyereket, aki megbántotta, de a családi eseményen ott szépen lecsengett.)

KÉSZÜLJ FEL A KÖVETKEZŐ ALKALOMRA:
Rögtön az incidens után, amikor nyugodt, az is lehet, hogy várni kell egy alvást, de nagyon fontos, hogy gyermeked megértse, mi árasztotta el és a szavakat és tetteket amit elvársz tőle a jövőben. 
Nézzétek át az alaptermészeti jellemzőket vele. 
Az által, hogy megérteted vele, hogyha együttműködik az alaptermészetével – használ szavakat, hogy kifejezze és alkalmazza a technikákat amely lehetővé teszi, hogy kezelje a dühét – nem fog túlcsorduló dührohamot átélni. 
Az élet egy élénk gyermekkel vagy felnőttel mindig impulzív, de nem kell nukleáris reakciók sorozatának lennie. 
Fokozatosan irányításoddal, és gyakorlással, meg tudja erősíteni az „izmokat” amivel szabályozni tudja a szükséges az erős reakcióit. (Ezt többször kell megpróbálnod, nem biztos, hogy elfogadja a gyerek, mi már ezekről beszélgettünk, de amikor már nyugodt volt, mondtam neki, tudom miért volt most ez, és azt mondta, anya az biztos nem. Másnap kérdeztem tudott-e magáról -elég zsúfolt napunk volt, nem volt időm nagyobb beszélgetésre, arra azt mondta, hogy igen, bár én nem így láttam, ha lesz egy szussznyi időnk el fogok vele persze megint beszélgetni, mert ez most egy nagyon erőteljes roham volt, ilyen évek óta nem történt már velünk.)


TÖRŐDJ MAGADDAL: A dühroham kezelése igénybe veszi az anyát és az apát is. Törődj magaddal. Ez után tudsz hű lenni gyermekedhez. (Hát igen, én rettenetesen lecsapolva éreztem magam egész lefekvésig)

Az alábbi kép egy régi dühroham után készült, de látszik, milyen "szép rendet rakott":


Ha szeretnéd megérteni gyermekedet, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft), ahol megtanulhatod a dührohamok kezelésének alapjait.

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/webinarium/

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése