2014. március 3., hétfő

A képzeletbeli gyermek

Most, ha már tudod, hogy gyermeked élénk, vagány esetleg visszafogott. Vagy ha több gyermeked van és egyik ilyen másik olyan. Próbáld más szemmel olvasni a blogot .
  • Ha csak egy visszafogott gyermeked van, csak kíváncsiságból olvass tovább, láthatod milyen jó dolgod van neked!
  • Ha viszont vagány vagy élénk, itt az ideje, hogy aktívan figyelj! -ez a blog sokban megkönnyíti majd mindennapi életedet!

Akinek élénk gyermeke van, az tudja, hogy ő más, nem olyan mint a többi. Valószínűleg elképzeltél várandósságod alatt egy gyermeket. Olyat aki hozzád bújik? Olyat aki szót fogad? Olyat akivel órák hosszat lehetsz egy múzeumban, vagy színházban? Olyat aki, ha nem kapja meg azt a csokit a boltban simán elsétál, és nem veti magát le a földre?

Engedd el ezt a képzeletbeli gyermeket!

A fájdalmad megvakíthat. Elzárhat az élénk gyermek valódi egyedi értékeitől. Képes vagy időd nagy részét és energiáidat arra fordítani, hogy következetesen meg akarod változtatni gyermekedet, hogy találkozzon a „tökéletes” gyermekről alkotott elvárásaiddal, a gyerekről, aki nem létezik.
Julius Segal egyszer ezt írta egy szülőknek szóló magazinban: „Visszautasítani gyerekeknek a jellegzetes természetét olyan, mint kitörölni a központi alkotóelemét az emberi fejlődésnek: az egyének különbözőségeinek hatalmas skáláját, ami a gyerekeket jellemzi születésük pillanatától. 


Nézd meg, a te gyerkőcöd élénk-e: https://www.elenkgyerekek.com/elenkseg-teszt/

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése