2014. június 3., kedd

Milyen mondatokat használj, ha kitartó a gyermeked?



A kitartás egy csodálatos jellemvonás. Martin Luther King és a Wright fivérek (első használható repülőgép és még sok más megalkotói) nagyon kitartó személyiségek voltak. Az élénk gyermekeknek szükségük van, hogy hallják, hogy elfogadjuk és értékeljük kitartásukat.
Nézd meg a címkéidet -a szavakat, amiket használsz, hogy ábrázold a kitartást. Segítik ezek megérteni és gyermeked jobban érezni magát tőlük? Úgy hangzanak, mint amiket összegyűjtöttem más szülőktől? 
 
Tényleg leragadsz azoknál a dolgoknál, amik érdekelnek téged.
Elkötelezett és meghatározó személyiség vagy.
Tudod mit akarsz.
Barátaid sosem beszélhetnek rá semmi rosszra, kivéve ha te is akarod.
Független vagy és életképes.

Ha el fogadjuk gyermekünk kitartását és segítünk nekik jól értékelni azt, biztosságban érezik magukat. Ha biztonságban érzik magukat, nyugodtak és nyitottabbak arra, hogy dolgozzanak velünk. A mi feladatunk, hogy bátorítsuk kitartásukat és ezzel egy időben tanítsuk meg nekik, hogy elfogadjanak bennünket, másokat, és a világot maguk körül. Számunkra fontos dolog megtanulni felismerni mikor mondjunk nemet határozottan, mikor az igen egy nagyon elfogadható és egészséges válasz.

Ha szeretnéd megérteni gyermekedet, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft), ahol megtanulhatod a kitartás kezelésének alapjait.

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/webinarium/

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése