2014. június 25., szerda

Hogy szüntetheted meg a napi harcokat?



  Két napja nincs rendetlenség a kisfiamnál! Eddig hatalmi harcaink voltak, "Pakold el a ruháidat!" "Majd holnap." és hasonlók zajlottak éveken át, az igen keresésével azonban béke honol, sőt ma oda jött hozzám azzal, hogy nem tudja visszaakasztani a fogast, és nem ledobta a földre!

A kitartó gyerekeknek kitartó szüleik vannak. Néha, hogy elkerüljük a hatalmi harcot, nekünk kell megnyílni. Tudnunk kell, hogy nem kell harcnak lennie. Nem kell bosszankodnunk. Ott csak két erős akaratú ember van két különböző felfogással, ugyan annál a történetnél. A világnak szüksége van emberekre, akik határozott meggyőződéssel bírnak.
Így legközelebb, amikor észleled, hogy vitázol a gyermekeddel valami nagyon felesleges dologról, tudd, mikor kell csak simán elengedni, vagy csökkentsd a feszültséget hogy leírod mi történik, és emlékeztesd gyermekedet, hogy probléma megoldók vagytok.
Vagy, „Arra kérlek, szállj be a kocsiba, és te nem akarod, mit tudunk tenni, hogy együttműködjünk?” 

Ezek az egyszerű meghatározások és emlékeztetők, hogy együttműködjünk csökkentik az indulatokat és segít abban, hogy megakadályozd a hatalmi harcot.

Ha szeretnéd megérteni gyermekedet, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft), ahol megtanulhatod a kitartó alaptermészet kezelésének alapjait.

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/webinarium/

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése