2014. március 19., szerda

Tudtad miért lökdösődik befelé forduló gyermked a suliban/oviban?


2. FIZIKAI TÁVOLSÁG: A fizikai távolság nagyon fontos a befelé fordulók számára. Az introvertáltak energiát veszítenek, hogyha a személyes terükbe betörnek. 
A személyes térre való igényt sokféleképpen észre lehet venni: 
a gyerek, aki ragaszkodik saját székéhez, 
vagy zúgolódik, ha valaki hozzáér a lábához, 
belelehel az arcába, vagy túl sokat beszél; 
a két éves aki dührohamot kap, mert leveszed a kalapját, vagy a pulcsiját, nem csak azért, mert egyedül akarta csinálni--ami teljesen természetes egy két évesnél--, hanem mert betörtél a személyes terébe;
és a hat éves, aki egy ugrókötelet helyez el a kanapé közepén, hogy megjelölje a saját felét. 
Más jelek lehetnek, ha egy gyerek ki nem állhatja, ha meg kell osztania szobáját másokkal, 
vagy más gyerek kirak egy táblát a szobájára, a felirattal „Belépni tilos”, hogy jelezze milyen fontos számára a személyes tér a jóllétéhez és energia forrásaihoz. 
És végül ez lehet az a gyerek, aki bajba kerül az iskolában mert lökdösődik a sorban, vagy nem akar leülni a csoportfoglalkozásokon.

Ha adunk teret a befelé fordulóknak az által energiához juttatjuk őket. Meg tudod tanítani gyermekedet, tisztában legyen azzal, hogy szüksége van a személyes térre és megtaníthatod kreatív és tapintatos úton, hogy megkaphassák ezt, még akkor is ha csak totyogók. 

 
 Ha szeretnéd megérteni gyermekedet, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft), ahol megtanulhatod az energiatöltődés módjait.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése