2014. március 26., szerda

Az extrovertáltak a hangosan gondolkodók:

Tehát az extrovertáltak enegiraforrásai:

  1. Időtöltés másokkal
  2. Visszajelzések
 
3. AZ EMBEREK SEGÍTIK ŐKET GONDOLKODNI: Az extrovertáltak „beszéddel gondolkodnak”. Megoldani egy problémát, vagy csökkenteni a stresszt szükségük van arra, hogy beszéljenek valakivel, aki meghallgatja őket. Nagyon sokszor nincs szükségük visszajelzésre hallgatóságuktól. A lehetőség arra, hogy kifejezzék magukat amire szükségük van csupán hogy feldolgozzák a történéseket.  Nem csak csacsog, gondolkodik.
A szükségletük, hogy beszéd közben gondolkodnak néha bajba keveri az élénk extrovertáltakat a suliban. Felszólítás nélkül beszél. A tanár kérdez valamit az osztálytól, elvárva a gyerekektől, hogy jelentkezzenek mielőtt válaszolnak. Viszont az élénk kifelé forduló, hall egy kérdést azonnal reagál. Gondolatai szavak formájában bukkan ki.
Szintén meg akarod tanítani kifelé forduló gyermekedet arra, hogy másokkal tudassa, hogy ő csak hangosan „gondolkodik” vagy ötletel. Még nincs kész a végleges döntéssel. Különben idegesíthet másokat, amikor később kiderül, hogy „megváltoztatta” véleményét.




Ha szeretnéd megérteni gyermekedet, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft), ahol megtanulhatod az energiatöltődés módjait.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése