2015. február 13., péntek

A gyerek, aki nem akkor éhes amikor enni kell

Az emberek gyakran nézik a gyermek visszautasítását makacsságnak, de a valódi problémának kevés köze van a kitartáshoz, ahogy a legtöbben gondolják. 
Az igazi ok a rendszertelen bioritmus – egy gyermek, akinek a szervezete nem könnyen alkalmazkodik egy menetrendhez sem. 
  • Ha gyermeked különböző időkben éhes minden más nap, nem azért van mert azt választja, hogy nehezen kezelhető legyen, hanem a természetes bioritmusa miatt. Ezért olyan fontosak azok az apró étkezések az egész étkezést tekintve.
  • Egy rendszertelen gyermekkel, az egész napot meg kell figyelned, nem csak egy étkezést, mielőtt eldöntenéd, hogy van-e gondod, vagy nincs.
  • Ha energiaszintje elegendő számára, tudd, hogy megkapja amire szüksége van.
Még akkor is, ha gyermeked nem éhes étkezési időben, azonban ez még mindig fontos, hogy megkérd menjen oda az asztalhoz. Az étkezési idő nem csak a táplálkozási igényünknek felel meg, hanem egy társas időtöltés a családtagoknak, hogy megosszák egymással a nap eseményeit. Fontos gyermeked számra, hogy megtanulja ezeket a társas készségeket.



Ha gyermekednek is rendszertelen a bioritmusa, megtanítom neked, hogyan tudod őt fokozatosan rendszerhez szoktatni, hiszen az oviban (de a bölcsiben is) és az iskolában ez elengedhetetlen. Jelentkezz itt: http://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/

Vagy gyere el rövid Webináriumomra:

Ha szeretnéd megtanulni, hogyan segítheted gyermeked étkezését, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft).

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/webinarium/


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése