2014. január 8., szerda

Nehogy egyszerű legyen ám vele, az élénk gyerekeknek vannak bónusz jellemvonásai is!

Amíg minden élénk gyermek egyedi,  a legtöbbjük, rendelkezik „bónusz” jellemvonásokkal  amellyel még nagyobb kihívás szülőnek lenni!

6. Rendszeresség: Hogyha rendszertelenek, kitalálni mikor egyenek vagy aludjanak, egy mindennapos kirakós az élénk gyermekek szülei számára. Úgy tűnik teljesen lehetetlen őket bármilyen napirendre szoktatni.

7. Energia Szülőktől elképesztő meséket hallottam élénk gyerekekről. Nem mindegyik élénk mászik és ugrál, de ők is nagyon elfoglaltnak tűnnek, fészkelődnek, mindent szétszednek, felfedeznek és terveket készítenek -attól a pillanattól, hogy felkeltek, addig amíg el nem nyomja őket este az álom. Habár a „féktelen” címkét akasztják sokszor rájuk, energiájuk összpontosított és célja van.
Lehet, hogy meglepődsz, hogy nem minden élénk gyermeknek van sok energiája, akiknél úgy van, mindig erre figyel fel először a szülő.



És még:
8. az első reakció
9. hangulat
ami még az élénk gyerekek szüleire leselkedik! 


Ha kíváncsi vagy rá, hogy a te gyerkőcöd (vagy te magad) élénk-e, töltsd ki az online élénkség tesztet: https://www.elenkgyerekek.com/elenkseg-teszt/

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése