2013. december 16., hétfő

Volt már olyan élményed, hogy írtó rossz napod volt, és akkor a gyerek este kifordul önnmagából?:

 Hát ezért:
2. Az élénk gyerekek rendkívül kitartóak: Hogyha egy ötlet vagy egy tevékenység fontos nekik, az élénk gyerekek azonnal „belemélyednek”. Forszírozni, hogy meggondolják magukat komoly vállalkozás.

3.Rendkívül érzékenyek is: Az élénk gyerekek gyorsan reagálnak a legkisebb zajra, szagra, fényre, anyagokra, vagy hangulatváltozásokra. Könnyen túlterhelődnek nagy tömegben, az érzékek futótűzében. Végighurcolni őket egy bevásárló központban, hosszú vallási szertartáson, karneválon, családi eseményen. Az öltözködés kész tortúrává válhat. Egy csikiző címke, vagy egy irritáló anyag a ruhát elviselhetetlenné teszi számára.
Minden érzéket és érzelmet befogadnak, a te érzéseiddel egyetemben. Megmondják neked, hogy szörnyű napod volt a mai, mielőtt te egyáltalán eljutsz ennek gondolatáig, kiabálnak és duzzognak helyetted is.

És akkor 9 nap múlva jön a nagycsaládi Karácsony, a rokonok, a nagy "zabálás" és az élénk gyerek, aki tuti hogy nem csendben ül majd a sarokban, hanem? Ezzel fogom folytatni most blogomat, kicsit megszakítva, de mégis folytatva a jellemvonásaik tárgyalását.

 Nézd meg gyermeked alaptermészetét, derítsd ki, hogy élénk- e: 

https://www.elenkgyerekek.com/elenkseg-teszt/


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése