2013. december 22., vasárnap

Meglepetés! -és robban az élénkbomba!

Vigyázz az ajándékokkal! Hogyan lehet az ajándék  rejtett puskapor?
 Az élénk gyermeknek minden érzelmük heves, legyen szó boldogságról, vagy csalódottságról.
Az ajándékok egyaránt izgalmasak vagy összetörheti az álmainkat.
Az ajándékok meglepetéssel vannak tarkítva. A lassan átálló gyerekek nem szeretik a meglepetéseket. A komoly analitikus élénk gyerekek pedig könnyen bajba kerülhetnek, mivel nem bővelkednek a dicséretekben. Ez persze csalódást okoz az ajándékozóknak, akik órákat töltöttek a vásárlással, csak hogy a legmeglelőbb dolgot vásárolják meg, amit kinyit egy rezzenéstelen arcú gyerkőc, akit emlékeztetni kell, hogy megköszönje. Persze erre is fel lehet készíteni a gyermeket, ajándékokat adni neki, eljátszani vele hogy mit fog érezni. Meg lehet tanítani, hogy szépen megköszönje.
Készülj fel a ruhaváltásra! Itt most nem arra gondolok, hogy leeszi a gyerek, vagy egy kisebbnek a pelenkájával lesz probléma. Itt most arról van szó, hogy a gyerek esetleg nem tűri az alkalmi ruhát. Ebben az esetben napokkal az ünnep előtt tedd ki a ruhát, hogy barátkozhasson vele.
Segítsd az alvását! Az ilyen ünnepi időszakokban ez nagyon fontos, hogy a gyermek megkapja az alvásigényének megfelelő mennyiségét. Teremts erre alkalmakat. Az élénk gyermekek számára különösen fontos az alvás ahhoz, hogy legyen elég energiájuk, és viselkedjenek jól. Ha már nagyobb el lehet neki ezt magyarázni. Persze a későbbiekben erről is lesz bővebben szó.





Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése