2015. április 17., péntek

A verbális erőszak és az élénkség


Nagyon fontos társas készség megtanulni kezelni a kötekedést, de az élénk gyerekek számára egy lehetséges kényes lecke is egyben. 

Ha ő a kiindulópont: 


Az alapos megfigyelő gyerekek tudják hogyan akasszanak ki bennünket. Teljesen tisztában vannak bárkinek a legsérülékenyebb pontjáról és meg is be is nyomják. 
Nem akarják ők, azonban, az alapos megfigyelő gyerekek akik megérzik a sebezhető pontjait másoknak nagyon könnyen megsérthetik őket. 
Szüksége van rá, hogy képességét pozitív és ne negatív módon használja. Számíts néhány jól irányzott kötekedésre, de tanítsd meg gyermekednek, hogy figyeljen a másik arckifejezésére, szavaira és testbeszédére, amely mutatja a határt. Akár csak más társas határokat, a mókának és helyes kötekedésnek a korlátait is meg lehet tanítani. 
 A gyerekek nem tudják, mi az a verbális erőszak. Neked kell őket megtanítani. 

Amikor az élénk gyerek van a kötekedés fogadó oldalán:


Impulzivitásuk fogékony célpont lehet. Ha a szégyenkezés vagy méreg, a reakciójuk lehet, hogy túlterheli őket.
Mindig van lehetőség a „visszakozásra” vagy a kötekedésből való kilépésre, de minél több lehetőséget ismer a gyermek, hogy megakadályozza az érzelmek áradatát, amit a kötekedés kelt, annál sikeresebb lesz. Beszélgess el gyermekeddel a kötekedésről.
Néha a kötekedés sértőbb, és kiállt az egyenes szóbeli konfrontációért a bántalmazó felé. Hogy így tegyen valószínűleg gyermekednek szüksége van egy kis segítségre. 

És ha szeretnél többet tudni arról, hogyan kezeld ezeket a szituációkat ha gyermeked átéli végezd el képzésemet: http://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése