2014. október 21., kedd

Ha te nagyon stresszes vagy:



(Amikor én még nem hallottam az élénk gyerekekről, már akkor feltűnt, hogy fiam valahogy mindig akkor lett beteg, és kellett vele otthon maradnom, amikor a legnagyobb problémák voltak a cégnél, ahol dolgoztam.)

Az élénk gyerek a családodban egy „érzelmi barométer”. A túlcsorduló dührohamai figyelmeztető jelek, túlterhelődik amikor te a tűrőképességed végén vagy.
Valószínűleg nem teljesen érti mi történik, de teste felszívja az aggodalmakat vagy az izgatottságot maga körül és ezért agya készen áll a küzdj vagy fuss állapotra. A szituáció még kézben tartható.

  Meg tudod változtatni reakciódat, ez által az övét is. 

Állj meg és gondolkozz el azon, mi történik. Az egyik szülő többet utazik, vagy hosszabb órákon át dolgozik? Aggódsz munkahelyed elvesztése miatt? Van még valami probléma ezen felül is a családban?
Az által, hogy kezeled saját stresszedet, biztos kezet nyújtasz gyermekednek. Amikor észleled, hogy a saját túlcsorduló dührohamod határán vagy, ismerd el, hogy amit csinálsz, nem működik és válassz egy másik utat.
Az által, hogy felismered saját érzelmeidet és szükségleteidet, ténylegesen tudod segíteni gyermekedet kiküszöbölni, hogy belecsússzon egy túlcsorduló dühroham mélységeibe.

Dühroham utáni csendélet sok évvel ezelőttről

Ha szeretnéd megérteni gyermekedet, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft), ahol megtanulhatod a dührohamok kezelésének alapjait.

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/webinarium/

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése