2014. november 25., kedd

A tegnapi eset margójára:-dührohamok megakadályozása


MOND EL GYERMEKEDNEK, MI AZ AMIT JÓL CSINÁLT: Segítjük gyermekünknek kezelni az erős érzelmeket, azon koncentrálva, mi az amit jól csinált.(Tegnap épp semmi nem volt ilyen, de korábban, amikor szólt nekem, hogy menjünk beszélgetni példádul az nagy előrelépés volt)


KONCENTRÁLJ ARRA, MIT TETT AMI HELYES VOLT: Ez az a dolog, amit állandóan látni szeretnél a jövőben tőle. Keresd. Mindig van valami amit jól csinált. Találd azokat meg. Na tegnap nem volt ilyen, illetve az talán, hogy a BKVn egész szolidan csinálta -csak kicsit csapkodta a villamost, és próbálta tolni a metrót a kapaszkodón keresztül, hogy gyorsabb legyen, reklám újságot is szeletelt, de azt elrakta -nem szemetelt vele.


TANITS NEKI FELELŐSSÉGET: Ha gyermeked megütötte a falat, szétszedte a szobáját, vagy rendetlenséget csinált, segíts neki kitakarítani. (Egy a baj, én már a földön nem tudok csak úgy pakolászni, de megtettük.)
Emlékeztesd, hogy felelős tetteiért, még akkor is ha kiborult. Ismételd meg a szabályokat. (Itthon már megcsináltam ezt is)
Tudasd vele, hogy elvárod tőle, hogy megtanulja kezelni az impulzív érzéseit. Biztosítsd a felől, hogy tudod, hogy képes rá. (Igyekeztem neki elmagyarázni, azt hiszem még sokszor kell.)

Akár csak ismétli a mozgást a focipályán vagy egy dalt a zongorán, gyakorlással képes lesz megtanulni az erős érzéseit kezelni.

Ha szeretnéd megérteni gyermekedet, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft), ahol megtanulhatod a dührohamok kezelésének alapjait.

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/webinarium/


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése