2014. augusztus 5., kedd

Figyelemzavaros vagy alapos megfigyelő a gyerek?


Az alapos megfigyelő képesség is egy alaptermészeti jellemző az élénk gyerekeknél. Most ennek tárgyalása következik, ebben a fejezetben szó lesz mindenféle diszfunkcióról is:

Az élénk gyermekek nagyon alapos megfigyelők. Az érzékeik élesek, leírva a körülöttük lévő ingerek  összes aspektusát, állandóan kockázatot értékel. 
Szükségük van arra, hogy mondjuk nekik, hogy olyan dolgokat is hallanak, amiket mások nem hallanak meg. Látnak olyanokat, amik másoknak nem tűnnek fel. 
Éreznek dolgokat, amiknek mások nincsenek tudatában. 
Ez az észlelési képesség, ami életkoruk előrehaladtával ad nekik megértést és éleslátást. Ez az alapja az éles humorérzéknek és a kreatív gondolkodásnak. Alapos megfigyelőnek lenni egy különleges ajándék.
Problémák adódhatnak az alapos megfigyelő gyereknek, ha kényelmetlenül érzi magát, bombázva érzékei által közvetített információkkal  és nem képes szelektálni azokat. Megküzd azzal, hogy eldöntse mi a legfontosabb üzenet vagy hova kell fókuszálnia. Amikor ez előfordul, zaklatottá válik, összezavarodik, nem képes koncentrálni a feladatokra amit csinál vagy az instrukciókra amiket éppen kapott a szüleitől vagy tanáraitól. Úgy tűnhet, hogy nem figyel rájuk. A mi feladatunk, hogy az ilyen esetekben értsék mi történik és megtanítani nekik technikákat, hogy meg tudja különböztetni a legfontosabb üzeneteket az életükben.


 Figyelemzavar Tüneti (Eleven Team összeállítása) -http://www.eleventeam.hu/tudtad/figyelemzavar/
  1. a részletekre nem figyel, gondatlan hibákat vét
  2. a figyelem megtartása gyenge
  3. úgy tűnik nem figyel a beszédre
  4. nem követ instrukciókat, elmarad a befejezés ( nem megértési zavar áll fenn!)
  5. tevékenység megszervezése nehéz a számára
  6. tartós mentális erőfeszítés kerülése
  7. elveszít tárgyakat
  8. külső ingerek elterelik a figyelmét
  9. feledékeny a napi tevékenységben

Ha szeretnéd megérteni gyermekedet, gyere el 2 órás webináriumomra (ára csupán 5.000 Ft), ahol megtanulhatod az alapos megfigyelő alaptermészet kezelésének alapjait.

https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/webinarium/

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése