2013. november 25., hétfő

Mitől rossz a rosszgyerek?


Mi és főleg szüleink nagyon szigorúan voltak fogva, nevelve. Kis kortól be kellett tartani viselkedési normákat. Persze nem csak a köszönésre gondolok. Hanem például felnőttek társaságában való viselkedésre, a szépen egy helyben való csendes ücsörgésre.
A szülők felé való túlzott tiszteletre, hiszen persze egy bizonyos szinten normális ez, de túlzás úgy gondolom, amikor a szülő mond valamit, és punktum annak kell történnie. A gyereknek nincs, nem lehet véleménye. A felnőtt mondja meg, mi lesz a gyerekből, ha ő is felnőtt lesz, ebbe beleszólás nem volt.
A gyereknek a negatív tulajdonságai lettek kiemelve, sosem a pozitív dicsérve. Volt akit fizikailag, volt akit lelkileg bántalmaztak.
Remélem olvasóim között sok a tisztelet a kivétel, és boldogságban, szeretetben nőhetett fel.
Ez már eleve egy jobb kiinduló az ő gyereke számára. Hiszen nagyon nehéz a rossz mintától megszabadulni, amikor ő kerül nevelősorba.

A mai gyerekek teljesen mások, környezetemben a gyerekeket már nem lehet csak úgy a sarokba leültetni és rávenni hogy csendben tegyen valamit.
Kevés az a mai gyerek akinek nincs véleménye, és elfogadja a szülőét. Már a mai 20 év körüliek is sokkal határozottabbak és öntudatosabbak mint az én korosztályon (így negyven fele), hát a kisebbek, azok nagyon tudják mit akarnak.
A szuperérzékeny gyerekekre különösen oda kell figyelni, ők tényleg szuper érzékenyek. Természetesen nem minden gyerek az, de aki érzékeny a hangokra, szagokra, ízekre -na ilyen sem volt régen ha nem eszel, nem lesz vacsorád és kész, anyagokra. Könnyen túlterhelődnek ingerekkel.
http://www.szupererzekenyek.hu/ -oldalon van egy teszt, nagyon javaslom kitöltését!

És ha kiderül a gyerekről hogy szuperérzékeny, javaslom olvassátok el E.Aron könyvét!
És e mellett olvassátok blogomat.
Blogom ezt fejti tovább, szuperérzékeny, élénk gyerkőcök neveléséről szól!

Legközelebb leírom kik az Élénk gyerekek, és írok arról a könyvről, ami megváltoztatta fiam viselkedését egy fél év alatt! 

Amennyiben bővebben érdekel az élénkség látogass el weboldalamra, www.elenkgyerekek.com



Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése